tiistai 9. elokuuta 2016

#1 Estetunti Antilla

Heippa!

Mentiin Emman kanssa tänään tallille, koska Emmalla oli tunti.
Kun päästiin tallille käytiin katsomassa listaa ja listassa luki Emma - Antti esteitä.
Otettiin Antin kamat ja mentiin harjailemaan sitä. Antti oli ulkotallissa Bollen kanssa.
Kun alettiin varustamaan Anttia, niin olisin ottanut tähän postaukseen kuvia kamerallani, mutta huomasin kamerani jääneen päälle eli akkua ei ollut, joten kuvia ei hirveästi tule.
Saatiin Antti valmiiksi pienen säädön kanssa. Heppa oli vissiin vähän hermostunut kun meitä oli karsinalla kaksi. Melkein heti sen jälkeen lähdettiin kenttää kohti.
Alkuverkaksi tuntilaiset tekivät loivia kiemurauria molemmille pitkille sivuille.
Sen jälkeen vaihtoivat suuntaa ja tekivät parit kiemuraurat toiseen suuntaan.
Sitten siirryttiin ympyröille ja pääty-ympyrälle oli asetettu puomikasa jonka yli piti mennä laukassa niin, että askel sopi. Emman tarvitsi mennä se vaan n. 3krt kunnes se oli hyvä.
Yllättäen siirryttiin maneesiin kentältä, koska oli kova tuuli jonka takia hiekkaa lensi koko ajan kun tuuli puhalsi.  Minttu sanoi, että on paljon turvallisempaa siirtyä maneesiin kun olla kentällä sellaisessa tuulessa. Aloin (Jasu) kantamaan tolppia kentältä manesiin. Sillä välin tuntilaiset ravailivat+laukkailivat maneesissa. Saatiin esteet lopultakin pystytettyä.
Sitten tuntilaiset rupesivat hyppäämään aluksi yksittäistä ristikkoa, jonka jälkeen laitettiin toiseen päähän pitkää sivua pysty. Hyppäsivät hetken sitä linjaa ja siirtyivät innarien pariin. Kummatkin tehtävät + yksi toinen este yhdistettiin ja hyppäsivät sitä ratana.
Loppuverkkana kaikki menivät samalle pääty-ympyrälle ravailemaan loppuraveja.
Tunnin jälkeen Emma laittoi Antin pois sitten kun oli valmis ruvettiin pesemään hoitsujemme kamoja. 

~ Jasu

Tosiaan Jasu tossa kertoi jo kaiken mutta kerron nyt tarkemmin miten mulla meni Antin kanssa. Pääsin ihan hyvin selkään vaikka Antti pelleili vähäsen kun kiristin satulavyötä. Se ei ratsastaessa oikein kuunnellut sisäpohjetta jonka seurauksena kulmat olivat huonot. Enkä saannu sitä taipumaankaan kunnolla. Kiemuraurat eivät näiden takia oikein näyttänyt siltä miltä piti. Osa teistä oli liian jyrkkiä. Sitten kun alettiin laukkailemaan, nostin suurimman osan laukoista käynnistä, koska ravissa herra vain viskeli päätään ja lähti ajoon. Ympyrät meni hyvin ja laukka oli reipasta. Kun päästiin maneesiin, tuli tunnin hyvät puolet esiin. Päästiin esteille ja Antti oli tosi mukava hypätä. Vaihtoi kevyestä pyynnöstä laukan, kuunteli hyvin pidättäviä apuja, jopa istuntaa vaikka olisi mieluusti mennytkin kahtasataa. Vaikkei heppa mennytkään missään muodossa tai ravi ei ole se kaikkein mukavin, niin on kyllä tosi kiva. Alhaalla pientä pätkää radasta.


(Tiedostan itse virheeni, esim. ristilaukka lopussa. Älkääs valittako)

Ja tosiaan, haimme blogin kanssa jalustin.nettiin. Nyt lähetämme uuden hakemuksen koska edellisen hakemuksen aikana ei ollut vielä postauksia ulkona ja siitä tuli sanomista (ei mitenkään negatiivisesti kuitenkaan).


- Emms

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti