sunnuntai 14. elokuuta 2016

#2 Viikonloppu

Heips!

Eilen me oltiin talliporukan kanssa jokavuosi järjestettävillä Virkkalanpäivillä. Sää oli huono, muttei annettu sen lannistaa tunnelmaa. Odoteltiin ihmisiä ja poneja Taikalinna-nimisen liikeen luona, josta paraati alkaisi. Paikalle tuli paljon porukkaa. mm monista Virkkalan harrastetoimintayhdistyksistä. Pian tuli myös Onni ja Rommi, jotka olivat vähän ihmeissään että mitä oikein tapahtuu. Soittokunta ja ihmisten määrä sai ponit vähän hermostumaan mutta loppuun asti jaksoivat kuitenkin hienosti kävellä. Sitten kasaannuttiin torille, josta tallinomistaja Minttu ja muutama muu lähti nurmikolle syöttämään poneja ja kerjäämään rapsutuksia ja loput lähti jakamaan lappuja ja tietoa tallin toiminnasta ja tämänpäiväisestä Avoimet ovet- tapahtumasta. Ponit lähti kotiin n. 11 aikaan ja muut sitten siinä samalla. Itse Virkkalanpäivät jatkuivat vielä vaikka todelliset vetonaulat lähtivät kuivattelemaan tallille.
Tänään oli sitten ne Avoimet ovet. Tallille saapui ihan mukavasti porukkaa ja olivat tyytyväisiä ohjelmistoon ja heppoihin. Ratsastajien piti olla tallilla jo klo. 11. Ensin tasoitettiin maneesia. Sen jälkeen ratsastajat menivät laittamaan hoitoheppojaan kuntoon ja loput jäivät laittamaan katsomon rajoja maneesiin. Hevoset harjattiin hienoiksi jonka jälkeen menimme maneesiin ja kiivettiin selkään. Aluksi ihan vain käveltiin ja Minttu esitteli tallin toimintaa ja hevoset.
Sitten tuli n. puolentunnin mittainen näyte millaisia juttuja tunneilla teemme. Ravailimme ja laukkailimme kahdessa ryhmässä sillä 11 hevosen on hieman hankala laukata samaa uraa pitkin. Minä (Emma) menin Luukaksella ja Jasmin Antilla. Ratsukot esittelivät avotaivutuksia ravissa ja laukassa, pohkeenväistöjä ja osa hyppäsi kahta estettä. Sen jälkeen oli talutusratsastusta joissa halukkaat taluttivat ja loput lähtivät tekemään opastettuja kierroksia uusille kävijöille. Moni pienempi ja muutama aikuinen kävivät kokeilemassa hevosten ja ponien selässä enkä nähnyt yhtäkään naamaa jota ei olisi hymy peittänyt. Itsekin kävin muutaman kerran talutuksessa. Hienoja ratsuja meillä ;) Paikanpäällä oli myös buffetti ja pomppulinna pienemmille. Talutuksen jälkeen menimme ottamaan hevosilta varusteet pois. Itse putsasin ja rasvasin varusteet ettei tarvitse sitten huomenna. Kiva päivä oli! Huomenna mulla taas tunti...

-Emms

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Liityin lukijaksi!

  annijahenna.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,todella paljon kun liityit lukijaksi. Muistattehan myös jakaa blogiamme eteenpäin.
   ~Jasu ♡

   Poista