lauantai 11. helmikuuta 2017

#6 Kohti esteitä ja yli

Terve pitkästä aikaa! Kausi on lähtenyt reilu kuukausi sitten mahtavasti käyntiin. Olen itse mennyt suhteellisen paljon Chekkiksellä joka on ollut tosi jees. 
1. tunti Luukaksella koulua. Meni ihan toodella mahtavasti!

2. tunti Chekkosella esteitä. Tällä tunnilla huomasin että mulla on jonkun sortin ongelma oksereita kohtaan radalla, mutta yksittäisinä ne menivät ihan kivasti.

3. tunti Onnilla puomitunti. Tämä oli vähän erikoisempi tunti. Mentiin puomiratoja ravissa ja aluksi muutama puomi ilman jalustimia nostaen polvia ylös irti satulasta. Tällä tunnilla mulla oli myös kannukset jalassa ensimmäisen kerran.

4. Esteitä Chekkosella. Sama okseriongelma jatkui mutta tunti meni muuten todella hyvin. Sain lopussa pientä "yksityisopetusta" käynnissä että saatais pohje läpi ja poni antamaan vähän perään - ja sehän onnistui. Ei se mikään täydellinen peräänanto ollut mutta Chekkis myötäsi niskasta ja oli herkempi voltilla. Viimekaudella tehtiin tätä ravissa ja laukassa ja se oli huomattavasti helpompaa. Eli ei tää käynti mikään päivänselvä askellaji ole ku pitää oikeesti ratsastaa ;)
5. tunti uudella opetushevosella Saralla koulutunti. Opettaja oli kipeä joten naapuritallin omistaja piti meille tunnin. Sara oli omasta kädestä johtuen jännittynyt ja hermoili, mutta kun muistin tamman kanssa tarvittavan rennon käden niin tunti sujui itseasiassa tosihyvin.


Ja sitten 6. tunti Chekkiksellä esteitä. Vieressä näkyy puolen maneesin rata. Ensin tultiin yksitellen 1. estettä, ovelta peiliin päin. Sitten toodella vaikeaa sarjaa. Uran jälkeen oli yhden laukka-askeleen verran aikaa suoristaa hevonen ja piti todenteolla käyttää ulkoapuja tässä käännöksessä. Esteiden väliin yksi laukka-askel. Sarjan jälkeen tultiin pienirata joka näkyy kuvissa numeroilla. 3-4 esteen välissä oli myös tiukka käännös. Tulin sen omasta mielestä niin hitaassa laukassa että ihme että poni ylipäätänsäkin edes hyppäsi sen. Ensimmäistä kertaa okserille tultaessa myöhästyin hypystä. Tulin radan jälkeen uudestaan sarjan ja okserin. Okseri sujui paremmin. Tällä kertaa sain sarjan väliin sen yhden askeleen - enkä kolmea joka tuli rataa mennessä :DPoni oli mahtava ja pelasti ratsastajan monissa kohdissa. Pitänee vielä mainita, että Chekkosella oli alkuverkkojen laukkaosuudessa "pikkusen" virtaa. Pieni ei ollut tänään töissä ennen omaa tuntiani joten annoin sen laukata oikein kunnolla ja kovaa pitkillä sivuilla. Lyhkäsillä sivuilla vähän rauhoittelin sitä ja pitkän sivun alussa vähän eteen ja laukkaympyrä ja uralla vielä vähän eteen. Chekkonen oli ihan superSUPER!

Ensiviikolla todennäköisesti hypätään. Haluaisin Chekkosen tottakai ;) Meillä alkaa pikkuhiljaa napsahtaa nappulat paikoilleen kuin este- että koulupuolellakin. 

~ Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti